Un design suprem – 2020

design suprem

Complexitatea viului, pentru cine o descifrează în ani de facultate și doctorat, duce la ideea unui design suprem, a unei inteligențe ce ne este deasupra capacității noastre de înțelegere. Pentru mine, ideea generării viului prin prezența unor trăsnete într-o supă macrobiotică este ca și cum ar trece o tornadă printr-un cimitir de mașini și ar ansambla un Mercedes perfect funcțional.

Eu numesc forța aceasta din spatele complexității viului Univers. Unii numesc design suprem Dumnezeu.
Însă dacă această forță există, o forță a binelui, a luminii, a ordinii, nu cred ne va judeca intrarea într-un potențial Rai după faptul că ne-am aprins singuri candela tradițională de Înviere în 2020 și nu am luat-o de la o biserică.

Iisus, Fiul lui Dumnezeu, parte a aceleiași energii, cel care ne demonstrează an de an că binele învinge, cred că ar binecuvânta mâna fiecărui om ce refuză întâlnirea cu Diavolul, ce îmbolnăvește, mâna ce aprinde candela în suflet și în casă, fară să îi dea Diavolului COVID vreo șansă.

Lumina, credința și apropierea de Fiul Domnului și al Universului sunt în noi.

Am putea spune că acum Diavolul este acest virus. Și nu cred că exagerez. El ne strică sărbătorile, el ne ucide batrânii, el ne-a luat slujbele și ne-a închis în case.

Acest diavol moare dacă stăm în casă și nu îi mai dăm posibilitatea să sară de pe un om bolnav pe unul sănătos.

Simplu: nu ieși, nu îl iei și nu îl dai!
Cât despre lumina de mâine: aprinde-ți candela spunând numele lui Hristos și Lumina din casa ta va fi la fel de Sfânta precum cea din Ierusalim!
Așa văd eu Lumina din lumânările de mâine.
Poate greșesc, nu sunt un teolog, dar așa simt.

Paște Fericit, creștinilor!
Stând în casă, cu moartea pre moarte călcăm!

PS : Cei care mă cunosc de multă vreme știu că nu sunt un om religios. Cred însă, cu putere, în forța universală a binelui. De aceea respect religia fiecăruia dintre noi atât cât nu interferă cu libertățile altora.

Autor: Radu Tudor Ciornei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *