Soluția contra noii tulpini constă în vaccin

vaccin

„După un an și jumătate de pandemie, lumea medicală încă încearcă să afle răspunsuri despre cum poate fi oprită evoluția ei. Marea problemă o reprezintă în prezent noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2. Tulpina Delta este cea mai amenințătoare, însă vaccinurile folosite în prezent sunt eficiente în cazul ei. Oamenii de știință se tem însă că dacă populația refuză să se vaccineze ar putea să apară și variante virale în fața cărora vaccinurile să nu mai fie eficiente.

Oamenii de știință privesc îngrijorați evoluția pandemiei precum și apariția noilor tulpini și susțin că există pericolul să apară o tulpină virală care nu poate fi combătută prin vaccin.

Marea noastră grijă, a cercetătorilor, este acea variantă care nu va mai răspunde la nimic. Există într-adevăr multe studii în acest sens, însă deocamdată ele doar creează vâlvă. Însă este un aspect destul de important pe care trebuie să-l luăm în calcul și să fim foarte atenți la modul în care acest virus evoluează‘, a declarat dr. Radu Ciornei, cercetător în imunologie și genetică moleculară, la Medika TV.

Vaccinarea este importantă atât pentru că ne protejează de infecții, cât și pentru că poate împiedica virusul să dezvolte alte tulpini.

Pentru a evita apariția unei tulpini care nu poate fi acoperită de vaccinurile actuale trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mulți, replicarea care are loc în fiecare persoană este din ce în ce mai mică, pentru că aceste variante sunt niște accidente genetice. Dacă suntem mai puține persoane în care virusul se poate replica și șansa acestor mutații să apară este mai mică‘, a explicat dr. Radu Ciornei, la Medika TV.”

Sursa: Medika TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *