Sancționarea viceprimarului Teodora Munteanu (11 august 2021)

teodora munteanu

Dragi Suceveni,

În aceste zile de criză pentru organizația USR Suceava am fost solicitat de numeroase ori să îmi exprim părerea vizavi de situația creată de căștigarea de către Teodora Munteanu a marelui premiu la tombola organizată la festivalul Motorfest. Sunt și rămân consecvent principiului „Amicus Plato, sed magis amica veritas” care mă face să recunosc, înainte de toate, adevărul.

Cu toate că Teodora Munteanu îmi este colegă de la începuturile noastre în acest județ și a depus o muncă titanica în efortul de creștere a organizației, mă văd nevoit să mă delimitez de acțiunile ei din ultimele zile.

Analizind în detaliu tot acest lanț al slăbiciunilor, ce putea fi rupt în numeroase puncte chiar de către Teodora, am ajuns la concluzia că nu mai pot sprijini moral și instituțional un om care, în fața unui bilet de tombolă, a uitat că este viceprimarul orașului Suceava.

După ce greșeala inițială a fost dublată și apoi triplată de acceptarea premiului și de refuzul inițial de a returna motocicleta, am realizat că toate vocile ce ne-au acuzat de metehne pe care dorim să le eradicăm au dreptate. Realizând aceasta, eu, Radu Ciornei, deputat USR de Suceava, îmi cer sincer și rușinat scuze alegătorilor noștri și tuturor cetățenilor Sucevei și ai țării ce au văzut desfășurându-se această comedie a erorilor politice și morale.

Nu am ce apăra, în fața unor anumite situații, noi, politicienii, trebuie să plecăm capul și să ne cerem iertare.

Vă înțeleg dezamăgirea și vă cer, încă o dată, iertare! Pentru că anumite fapte trebuie să aibă și consecințe voi cere mâine, în Biroul Județean, sancționarea statutară (sau propunerea de sancționare de către Biroul Național) a Teodorei Munteanu și voi vota pentru o sancțiune aspră mergând până la ridicarea sprijinului politic sau suspendarea din partid. Îi voi cere doamnei Munteanu să își prezinte demisia de onoare din funcțiile deținute în partid și din funcția de viceprimar, însă aceste decizii sunt unilaterale și îi aparțin în totalitate.

Acest comunicat reflectă doar opiniile mele, deciziile se vor lua de către cei 21 de membri ai Biroului Județean, dar cred cu tărie că, fiind în slujba dumneavoastră, ca deputat ales al județului Suceava, vă datorez, pe lânga scuze sincere, și o poziție clară și lipsită de echivoc față de această situație penibilă.

Cu respect, Radu Tudor Ciornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *