Prioritizăm prioritățile

prioritizăm prioritățile

Astăzi, 22 aprilie, am avut plăcerea și onoarea de a face parte, alături de primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare, din delegația USR care a avut o lungă și fructuoasă discuție cu Secretarul de Stat Horațiu Cosma.


Am discutat pe larg traseul viitorului drum express (sau tronson din A7) Pașcani – Siret

sursele de finanțare și nevoia arzătoare a sucevenilor de a fi conectați, prin acest drum, la Europa. Faptul că suntem județul ce plătește cel mai greu tribut de sânge, în accidente de circulație, poate fi schimbat radical de construirea de drumuri moderne în județul Suceava.


Una dintre principalele probleme pe care le ridică votanții, pe lângă termenele de execuție și traseu este diferență limitei de viteză între autostradă și drum expres. Printr-o modificare a Ordonanței de urgență nr. 195/2002 art. 49 lit. b, limita de viteză pe drumurile expres, amenajate cu profil de autostradă ar putea fi crescută la 120 km/oră.

Să previn interpretările greșite, modificarea vă fi făcută DOAR pentru aceste drumuri, ce vor avea barieră despărțitoare pe mijloc, diferând foarte puțin de o Autostradă, prin dimensiunile benzii de urgență


Podul de la Milișăuți, pentru a intra în fază de licitație, mai are nevoie de avize de la Apele Române și Ministerul Mediului. Mă voi ocupa, împreună cu George Mandruță, de progresul acestor avize, pentru a rezolva, în sfârsit, această rușine de pe drumurile Sucevei. Proiectul este împotmolit în birocrație.

După ce se renunțase la ideea centurii ocolitoare a Falticeniului, prin argumentele aduse, se vă repune pe masa de lucru, după definitivarea variantei Siret – Pașcani, construirea unei centuri a orașului Fălticeni. Ministerul are deschiderea și disponibilitatea de a reliza acest proiect.
A fost o întâlnire de lucru excelentă, cu argumente, cifre, soluții și idei. Un model de bună guvernare participativă.


Împreună vom rezolva, una câte una, marile și micile probleme ale cetățenilor Județului Suceava.


Țineți aproape, vă vom ține la curent cu mersul evenimentelor.
A fost o întâlnire de lucru excelentă, cu argumente, cifre, soluții și idei.
Împreună vom rezolva, una câte una, și marile probleme ale cetățenilor Județului Suceava.
Țineți aproape, vă voi ține la curent cu mersul evenimentelor.

Autor: Radu Tudor Ciornei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *