Free Suceava

Suceava

După ce, la mijlocul lunii Martie, am prevăzut tendința județului Suceava de a deveni verde aprins (datorită infectării masive și a vaccinării) prin atingerea unei faze inițiale a imunității de masă, datele din aceste zile îmi susțin acea părere, bazată pe calcule și evaluări epidemiologice.

Suceava este la un neverosimil 0,62 la mie

Gradul de ocupare a paturilor din principalele spitale COVID (Suceava și Rădăuți) este din ce în ce mai scăzut.

Toate aceste concluzii mă fac să ies din nou în spațiul public cu cerință de reglementare clară a purtării măștii în spațiile libere, neaglomerate. Este inadmisibil ca această restricție să nu fie bazată pe realități epidemiologice, ci pe impuneri arbitrare, generale.

Părerologilor ce vesteau revenirea apocalipsei la Suceava, dacă renunțăm la mască în aer liber, le dedic articolul acesta, ce explică multe. De fapt, reiterează EXACT ce v-am spus și eu, în numeroase rânduri.

Că în aer liber, în spații neaglomerate, riscul de infectare este nesemnificativ. Odată ce intrăm în imunizarea de masă nu mai putem avea explozii masive de infectări. Doar dacă virusul suferă o mutație majoră.

Voi susține în continuare propunerea ca orice județ ce menține 21 de zile un grad de infectare de sub 1.5 la mie și are un grad de ocupare a paturilor de sub 75 % să fie scutit de purtarea măștii în spațiile deschise, neaglomerate

#freesuceava

Autor: Radu Tudor Ciornei

Sursa: Radio Top

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *