Despre mine, omul Radu Ciornei

Ciornei

1. Origini, Studii, Parcurs profesional

1.1. Familia

Născut într-o familie de intelectuali bucovineni, mi-am început devenirea la Şcoala Generală 1, sub îndrumarea atentă a mamei mele, Maria Ciornei, ce mi-a fost profesor de Limba şi literatura română.

Dragostea de frumos am deprins-o de la tatăl meu, Corneliu Ciornei, apreciat jurist și mare colecţionar de artă populară bucovineană. Am o fiică, Mateia, studentă în SUA și sunt căsătorit cu colega mea de partid, Alina Ciornei (Ciuciudău).

1.2. Studii

După ce am absolvit Liceul „Ştefan cel Mare” în 1990 şi Universitatea de Medicina si Farmacie Iaşi, în 1996, am fost medic în satul Golăieşti, judeţul Iaşi. Apoi am devenit asistent universitar la catedra de Anatomie a fostei mele Alma Mater.

În 2001, dezamăgit de starea medicinei şi de contextul politic, am hotărât să devin cercetător. Am studiat în Statele Unite, la Universităţile din Missouri şi Kentucky, unde mi-am susţinut teza de doctorat în Microbiologie, Imunologie şi Genetică Moleculară.

În 2010, am câştigat un prestigios proiect European, Marie Curie International Incoming Fellow (IIF), acordat de Comisia Europeana şi implementat în cadrul Universităţii de Medicină din Viena. Suma acordată proiectului a fost de peste 300.000 de euro.

Am fost unul dintre cei cinci români care au avut un asemenea proiect în exerciţiul financiar FP7 2007-2013.

Actualmente, sunt cercetator la Universitatea din Suceava, unde am participat la utilarea, deschiderea și funcționalizarea primului laborator de Biologie Moleculară si Metagenomică din Moldova. Cunosc 6 limbi străine: Engleza și Franceza la nivel expert, Italiana și Rusa – avansat, Germana și Spaniola la nivel mediu.

1.3. Activitate în Pandemie (Celula de criza USR PLUS si Mass Media)

Sunt unul dintre puținii specialiști din țară cu doctorat în Imunologie și Genetică Moleculară. Am fost specialistul pe teme de cercetare al celulei de criză USR PLUS, unde am lucrat alături de Adrian Wiener, Nicu Ștefănuță, Ana Ciceală, Anca Dragu, Ramona Strugariu, Claudiu Năsui, Manu Rezeanu și mulți alții.

• Am fost , alaturi de Nicu Ștefănuță. realizatorul principal al documentelor de politici publice.

1. Relaxarea înseamna testare:

2. Responsabilitatea înseamna actiune:

3. Am participat, alături de Silvia Dinica, Pollyana Hangan, Rodica Militaru, la elaborarea documentului de politici publice al USR pentru redeschiderea în siguranta a scolilor

4. Am fost, alături de Adrian Wiener, consilier pe teme medicale și cercetare pentru comunicarea la vârf USR PLUS. În mass media am participat la numeroase emisiuni naționale sau locale, la radio sau TV, la posturi precum: Antena 1, B1 TV, Medika TV, TV Plus, News Bucovina etc.

5. Am fost invitat la TV, în emisiuni prestigioase, alături de Prof Dr. Carmen Dorobăț, Dr. Radu Țincu, Dr. Virgil Musta, Prof Dr. Emilian Imbri și multi alți specialiști de top.

6. Am informat populatia corect asupra riscurilor pandemiei prin Live-uri pe pagina USR, alături de Allen Coliban, Emanuel Ungureanu, Lucian Mîndruță și alții.

7. Pe plan profesional, în timpul pandemiei, am publicat un articol pe tema reducerii riscurilor COVID-19 pentru pacienții ce prezinta comorbiditati, în cadrul revistei Top5 mondial, revistă cu un factor de impact foarte mare în domeniul Imunologiei.

Aveți link-ul către articol

Am primit zeci de întrebari de la colegi, părinți, oameni ce au avut boala, contacți, rude, prieteni și tuturor le-am raspuns cu rabdare și atentie. E cumplit să fii bolnav, speriat și nimeni să nu te asculte.

Chiar dacă sunt cercetator acum, Jurământul lui Hipocrates nu se uită și nu se șterge. 

Autor: Radu Tudor Ciornei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *