Avem nevoie de Cercetare și Inovare

cercetare

După o nouă zi de negocieri aprinse în coaliția de guvernare, am reușit să cădem de acord vizavi de componența comisiilor.


Voi fi membru în comisia de Sănătate, alături de Diana Stoica, ce a activat în echipa ministerială a lui Vlad Voiculescu, Tudor Pop, Emanuel Ungureanu și Adrian Wiener, ce au deja un mandat în Comisiile de Sănătate. Voi activa ca Secretar în comisia de Știință și Tehnologie, care se va ocupa preponderent de îmbunătățirea și armonizarea legislației în domeniul cercetării științifice.


Pe lângă intenții bune și declarații politice aceste domenii au nevoie de reforme reale. Reforme care să spargă din temelii modul feudal, discreționar și abuziv, prin care clienții puterii, în Sănătate sau Cercetare, mimează reforma, fară să binevoiască să își asume schimbări reale și să adere la standarde de Etică Europene sau mondiale.


România poate și trebuie să aibă centre de cercetare, ce nu vor mai fi tributare unor practici, profund necinstite, de pretinsă excelență academică. Cercetare și Inovare – domenii de vârf în știință și tehnologie în care, la fel ca în întreagă societate românească, impostura trebuie să dispară!


În anii care vin, îmi voi dedica toată energia, știința și puterea să opresc ascensiunea imposturii, promovarea competentei și de-feudalizarea instituțiilor sanitare și de cercetare din România!

Autor: Radu Tudor Ciornei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *